Riječki nadbiskup  mons. dr.  Ivan Devčić imenovao je u svibnju 2020.godine za novog župnika župe Svete obitelji vlč. mr. Piotra Modrzejewskog, dipl. teologa i dipl. ing. elektrotehnike . Ovim dekretom velečasni Piotr dobiva prvi puta župu u svom sedamnaest  godišnjem svećeničkom stažu. U službu župnika uveo ga je generalni vikar Riječke nadbiskupije monsinjor mr. Emil Svažić, prof. i kanonik na župskoj misi 16. kolovoza 2020. godine u 9 sati.

Na početku svečanog  euharistijskog slavlja generalni vikar pročitao je dekret o imenovanju novog župnika  kao i životopis koji je bogat dosadašnjim aktivnostima u nadbiskupiji. Nakon homilije vlč. Piotr izrekao je ispovijest katoličke vjere i položio župničku  prisegu pred Bogom i ljudima. Prisegao je na vjernost Bogu, apostolskom nauku Crkve, poslušnost Biskupu i njegovim nasljednicima te na savjesno obavljanje povjerene mu službe a tekstove potpisao  na oltaru. Obnovio je i odluku koju je dao pri svećeničkom ređenju. Zatim mu je generalni vikar uručio ključeve župne kapele.

Na kraju euharistijskog slavlja predstavnici župe i Župnog pastoralnog vijeća Petar Žužić i Katica Jurasić zahvalili su generalnom vikaru na uvođenje u službu župnika vlč. Piotra i zaželili dobrodošlicu novom župniku. Potom je velečasni Pjotr izrazio zahvalu za toplu dobrodošlicu i zamolio župljane da mu pomognu u radu kako bi uz Božju pomoć život župe bio plodonosan dobrim djelima kroz razne aktivnosti

Novom župniku vlč, Pjotru želimo  obilje Božjeg blagoslova.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.